(Foto: Emile van Aelst)

Goede doelen geselecteerd voor 47e Singelloop

De opbrengst van de 47e Smitsloo Groep Singelloop gaat dit jaar naar acht verschillende goede doelen. De organisatie heeft daarvoor 10.000 euro beschikbaar gesteld.

Zoals ieder jaar konden instellingen en verenigingen uit Leiden en omgeving een bidbook indienen met een concreet doel waaraan zij het geld willen besteden. De organisatie kreeg meer dan dertig aanvragen, de ene wat bescheidener dan de ander. Zo vroeg de afdeling hematologie van het LUMC een bijdrage om een zogenaamde chillroom in te richten voor de vaak jongvolwassen patiënten. In die ruimte komt onder meer een spelcomputer en een smart TV, daarnaast komt er een kleinere stilte- en meditatieruimte, waarin ook gesport kan worden.

Naast het LUMC kan ook de stichting Fietsmaatjes Leiden Leiderdorp op steun rekenen om fietsaccu’s te vervangen, financiert de Singelloop de productie van een theateropvoering in het Parkinson Café en krijgen de Vrienden van vrouwenopvang  Rosa Manus een bijdrage om duodriewielers aan te schaffen. De Leidse Broodmunt, een initiatief van Diaconaal Centrum de Bakkerij, kan dankzij een bijdrage gratis maaltijden aanbieden aan gezinnen die onder de armoedegrens leven. De laatste drie initiatieven die ondersteund worden zijn de Vereniging Leidse Schooltuinen, de Noordwijkse tafeltennisvereniging TOV en zwemvereniging Sassenheim.

De Stichting Singelloop verwacht ook dit jaar weer zo’n vijfduizend deelnemers aan de familieloop van een kleine 6,5 kilometer. De voorverkoop van de startnummers begint op 16 maart. Start en finish zijn op de Molenwerf naast Cultuurplein Lammermarkt. Meedoen kost zes euro.

De goede doelen ontvangen na afloop van de Singelloop op 12 april hun cheques met de bijbehorende bedragen.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×