Wildplukwandelen kan regelmatig in Polderpark Cronesteyn. (Foto: Nina Bakker)

Pluk je eigen wilde pannenkoek bij elkaar in Cronesteyn

Een fenomeen dat zich op groeiende populariteit mag verheugen is wildplukken. Onder andere in het Leidse polderpark Cronesteyn worden daarom ook dit jaar weer wildplukwandelingen en zelfs wildpluksafari’s georganiseerd.

Tijdens de wildplukwandelingen plukken de deelnemers eetbare planten, bij de safari’s worden alle ingrediënten bij elkaar geplukt voor een gerecht dat vervolgens thuis bereidt kan worden. De recepten krijgen de deelnemers mee. In de aankomende lente-edities wordt er geplukt voor het maken van wilde pannenkoeken.

De wandelingen en safari’s zijn manieren om te ontdekken wat er allemaal voor eetbaars te vinden is in de natuur. “Ik vind het belangrijk dat mensen dat ontdekken en uiteindelijk hoop ik dat ze de natuur daardoor ook meer gaan waarderen”, zegt Daphne van den Berg die de wandelingen in Cronesteyn organiseert.

De eerstvolgende wildplukwandeling in Cronesteyn is op zondag 10 maart. Naast de wandeling en safari’s worden er ook kookcursussen georganiseerd. Alle data zijn te vinden op de website Daphne Struint.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×