Burgemeester Struik begin dit jaar tijdens haar nieuwjaarstoespraak. (Foto: Chris de Waard)

Tjarda Struik honderd dagen burgemeester van Leiderdorp

Burgemeester Tjarda Struik is deze week alweer honderd dagen in functie als burgemeester van Leiderdorp. Ze werd op 14 november 2023 benoemd. In een open brief aan alle Leiderdorpers kijkt ze terug op die eerste periode als burgemeester.

“De tijd is omgevlogen”, zegt Struik die in die paar maanden al heel veel mensen heeft ontmoet. “Zowel binnen en buiten de gemeente. Daar heb ik enorm van genoten. Vooral al die mensen die zich met hart en ziel inzetten voor het dorp. Dat maakt me echt echt trots op Leiderdorp.”

Burgemeester Struik ziet ook een aantal punten die voor verbetering vatbaar zijn. Zo staan mensen in heel Nederland, en dus ook in Leiderdorp, tegenover elkaar. “Er is een gebrek aan vertrouwen. Daar wil ik graag iets aan doen”, schrijft ze in haar open brief. Ze ziet zichzelf als de dirigent van een orkest. Iemand die zorgt voor harmonie en het optimale samenspel tussen alle partijen.

Verder pleit Struik voor meer gewone mensentaal en de menselijke maat. “We hebben het in de bestuurlijke wereld wel erg ingewikkeld gemaakt.” Een andere observatie van de nieuwe burgemeester is dat Leiderdorp open staat voor een eigentijds burgemeesterschap. En dat waardeert ze zeer. “Ik wil een toegankelijke en benaderbare burgemeester zijn, midden tussen de mensen. Gewoon Tjarda. Daarom kijk ik er naar uit om kennis te maken met nog meer Leiderdorpers. Om te zien wat hen drijft. En om te ontdekken hoe we Leiderdorp samen nog mooier en sterker kunnen maken.”

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×