De start, met wethouder Fleur Spijker en wedstrijdleider Ronald de Rooij. (Foto's: Frank Steenkamp)

Veel blije gezichten bij Wintertriatlon in lentesfeer

De Leidse wintertriatlon in IJshal De Vliet is een heus sportfeest geworden. Op zondagochtend 3 maart waren er bijna tweehonderd deelnemers, ruim honderd vrijwilligers en zeker tweehonderd man publiek op de been. En dat alles met blije gezichten. Want het evenement verliep gladjes. Deelnemers waren enthousiast over het mooie fietsparcours in het Groene Hart en over de schaatsrondjes in de nieuwe ijshal. Het publiek genoot mee, geholpen door het milde lenteweer.

Het startschot van de wintertriatlon werd gegeven door sportwethouder Fleur Spijker. En wel tot drie keer toe: eerst om half negen voor de hele afstand van senioren, kort daarna voor de jeugd en dan een uur later voor de halve afstand van de senioren. De snelste jeugd was al na 18 minuten klaar, maar de laatste deelnemer van de hele afstand (10 km lopen, 50 fietsen en 20 schaatsen) finishte pas na ruim vier uur. Al die tijd viel er van de sport te genieten.

Bij de prijsuitreiking werd alom gezegd: ga hier volgend jaar vooral mee door! De hoge verwachtingen, eerder deze week en eind november hier op Sleutelstad belicht, werden zondag dus waargemaakt.

Toppers
Op het podium in de diverse categorieën stond een mooie mix van landelijke toppers tot regionaal bekende sporters. Bij de mannen op de halve afstand won bijvoorbeeld Maarten Beute uit Assen met één schaatslengte van zijn vader Robert Beute; kort daar achter finishte Sven Pera uit Pijnacker. Bij de dames kwam winnares Maud Pronk uit Weesp; ze werd geflankeerd door Hilde Pape uit Zoetermeer en Jet Nieuwenburg uit Woubrugge.

Bij de heren op de hele afstand stond nationaal kampioen Martijn Veling uit Amersfoort aan de start. Hij bewees zijn klasse en won met bijna tien minuten voorsprong. En als het aan hem ligt, komt hij volgend jaar terug naar Leiden. Want hij vond het een prachtig evenement. Naast hem op de derde plek stond iemand die zo’n vijfentwintig jaar geleden de toenmalige Leidse wintertriatlon wist te winnen: Rinse van Ouweelen. Toen was hij Leidenaar, nu woont hij in Monnickendam. Maar voor dit evenement wilde hij wel naar zijn geboortestad terugkomen.

Jeugd
Bij de jeugd bleken twee jonkies (t/m 12 jaar) nog sneller dan de junioren vanaf 13 jaar. Dat waren Teun Zutt uit Alkmaar en Vincent Meulmeester uit Leiden. Als snelste meid bij de 13-plus viel vooral Augustine Kaper uit Den Haag op; ze hoefde maar één jongen in die leeftijdsgroep voor te laten. Goede uitslagen waren er ook voor Anna Meulmeester (snelste bij de jonge meiden) en Boaz de Gast (tweede bij de jongens vanaf 13).

Er waren ook aparte prijzen voor 50-plussers. Sterke uitslagen van Leidenaren waren er voor Arnaud van Schie (winnaar op de hele afstand) en Bas van de Klaauw (tweede op de halve). Bij de dames werd Henriette Grimbergen uit Zoeterwoude tweede op de halve afstand. Familielid Jolanda Grimbergen uit Voorhout was winnaar op de hele afstand. Meer uitslagen zijn te vinden op de website van de organisatie.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×