Op straat wordt geschrokken gereageerd op de aanrandingen. (Video: Omroep West)

Jonge vrouw verkracht in centrum van Leiden

In zeker één van de gevallen waarbij vrouwen de afgelopen tijd werden lastiggevallen in het centrum van Leiden gaat het om verkrachting. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat een jonge Leidse vrouw in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 februari op het Noordeinde slachtoffer geworden van deze ernstige vorm van seksueel misbruik. Het slachtoffer heeft daarvan inmiddels ook aangifte gedaan.

De vrouw liep die nacht van de Breestraat naar het Noordeinde toen zij plotseling werd aangesproken door een onbekende man, die haar vervolgens belaagde. De man maakte zich hierna direct uit de voeten. Het incident vond plaats tussen 02.45 uur en 03.30 uur. De politie startte direct een buurtonderzoek, maar trof de verdachte niet meer aan. Omdat er meerdere meldingen waren, besloot de politie vorige week naar buiten te treden met een waarschuwing over de zedendelicten, zodat vrouwen in het centrum van Leiden op hun hoede zijn.

“Op basis van de verklaringen gaat het vermoedelijk niet in alle gevallen om dezelfde man. Het geven van een signalement is op dit moment daarom lastig”, zo laat de politie maandagmiddag weten. De komende tijd hebben agenten tijdens hun surveillance’s extra aandacht voor deze zedenzaken. Dat gebeurt zowel door agenten in uniform als in burger. Ook tijdens de briefings aan de drie Leidse politieteams worden de zaken extra onder de aandacht van de agenten gebracht.

De politie benadrukt dat het belangrijk is om goed op elkaar te letten en extra alert te zijn op verdacht gedrag. Ook slachtoffers van soortgelijke incidenten die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, worden dringend verzocht dat alsnog te doen. “Kom dan met ons praten. Dat kan via 0900-8844”, aldus de politie. Wie iets verdachts ziet of zelf wordt lastiggevallen, moet meteen 112 bellen.

112 Sleutelstad Leiden Maatschappij Gesprek met de burgemeester


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×