(Foto: Robbert Beurse)

Crowdfundingsactie om de Wibar open te houden

Na bijna vijf jaar loopt de tijdelijke vergunning van Wibar Leiden ten einde. Het cultureel centrum wil graag een permanente vergunning, maar om die te krijgen, moet er veel gebeuren aan het pand in de Willem Barentszstraat. Dat kost veel geld en daarom heeft de Wibar een crowdfundingsactie opgestart inclusief een crowdfundingsfeest.

Om een permanente vergunning te krijgen moet het pand flink worden verbeterd en ook moet het dak geïsoleerd worden. “Dat wordt een hele investering”, vertelt Len van Brussel. Hij is een van de oprichters van de Wibar. “We willen erg graag een permanente vergunning, want het gaat heel lekker.” De Wibar is in 2023 voor het eerst sinds de opening een heel jaar open geweest. De jaren ervoor waren er gedwongen sluitingen vanwege de coronamaatregelen.

Om alle benodigde aanpassingen te kunnen betalen, is er een crowdfundingsactie opgestart. Het streefbedrag is 40.000 euro. De actie loopt voorspoedig, want binnen enkele dagen werd er al ruim 27.000 euro opgehaald. “We hopen dat iedereen kan kijken of ze nog iets in het spaarvarken hebben zitten, zodat we echt niet weg hoeven”, aldus van Brussel.

Wie doneert, krijgt er ook wat voor terug. Afhankelijk van de hoogte van de donatie worden er verschillende tegenprestaties geleverd. “Van een sleutelhanger tot een leven lang gratis naar de Wibar.”

Doneren kan via deze link. Naast doneren, kan iedereen morgenavond het crowdfundingsfeest Wibar 4 Ever bezoeken. ‘Dan kan je lekker dansen op alle toffe partijen die bij ons iets organiseren”, vertelt van Brussel.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×