(Foto: PR)

Nachtelijke protestmars tegen geweld tegen vrouwen

Vanuit de Top 50 Vrouwen Leiden wordt zaterdagavond laat in Leiden een protestmars gehouden. Het is een reactie op de aanrandingen en een verkrachting die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden in de binnenstad van Leiden. Zo werd in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 februari op het Noordeinde een jonge vrouw verkracht. Ook burgemeester Peter van der Velden loopt mee.

Omdat er meerdere meldingen waren, besloot de politie vorige week naar buiten te treden met een waarschuwing over de zedendelicten, zodat vrouwen in het centrum van Leiden op hun hoede zijn. De politie benadrukt bovendien dat het belangrijk is om goed op elkaar te letten en extra alert te zijn op verdacht gedrag.

“De waarschuwing lijkt een bevestiging van het feit dat vrouwen in Leiden beperkt worden in hun vrijheid, omdat ze ’s nachts niet veilig meer alleen over straat kunnen lopen”, vinden de organisatoren. Onder het motto ‘de straat is van iedereen’ start de protestmars zaterdagavond om 23.59 uur bij het Leidse stadhuis.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×