Extinction Rebellion posters abri
De posters zijn onder meer opgehangen in de abri bij de Universiteitsbibliotheek. (Foto: Jan Frensen)

Illegale postercampagne Extinction Rebellion in Leiden

Actiegroep Extinction Rebellion heeft op verschillende plaatsen in Leiden in bushokjes illegaal posters opgehangen. De groep roept hierbij mensen op om bezwaar te maken tegen een deel van de inkomstenbelasting, omdat deze gebruikt wordt voor subsidies aan bedrijven in de fossiele industrie.

De posters zijn onder meer opgehangen in abri’s bij de Universiteitsbibliotheek, de Meelfabriek en de Oude Sterrenwacht. Ook bij het Kort Rapenburg is een poster opgehangen. Op het eerste zicht lijken de posters een advertentie van de belastingdienst, maar bij nadere inspectie blijkt dat het om een actie van Extinction Rebellion gaat.

Onder meer in Den Haag en Rotterdam werden al eerder posters van de actiegroep opgehangen in abri’s. De beheerders van de abri’s gaven toen aan niet verantwoordelijk te zijn voor het ophangen, omdat Extinction Rebellion sleutels van de hokjes had weten te bemachtigen. Extinction Rebellion claimt ook in Leiden de posters zelf opgehangen te hebben.

Eigenaar van de abri’s is Clear Channel. Woordvoerder Stefanie Kooijman laat vrijdagmiddag weten dat de posters van Extinction Rebellion niet in overleg met hen zijn opgehangen en dat de posters daarom worden verwijderd.

Klimaatalarm
Extinction Rebellion voert actie tegen in hun ogen tekortschietende klimaatmaatregelen. De groep krijgt recent veel aandacht vanwege de blokkades van snelweg A12 in Den Haag en de A10 in Amsterdam. Met het blokkeren van het verkeer protesteert de groep tegen de aanhoudende subsidies aan bedrijven in de fossiele industrie.

In Leiden wordt sinds enige tijd elke eerste maandag van de maand door middel van het Klimaatalarm ook aandacht gevraagd voor klimaatverandering.

 

 

 

 

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×