De vereniging van deze week is de Leiderdorpse volleybalvereniging Leython DC. (Foto: Leython DC)

Volleybalvereniging Leython DC biedt ruimte aan prestatie en recreatie

De Leidse regio kent tientallen sportverenigingen. De een bekender dan de ander, maar allemaal leveren ze een bijdrage aan de gezondheid en het sociale welzijn van hun leden. Sleutelstad Sport zet elke week een vereniging in de spotlights. De vereniging van deze week is de Leiderdorpse volleybalvereniging Leython DC.

Lekker een potje volleyballen en rustig de basistechnieken leren, of wekelijks op niveau competitie spelen. De Leiderdorpse vereniging Leython DC streeft ernaar van beide een prioriteit te maken en dat gaat ze behoorlijk goed af. Voorzitter Erwin de Jonge straalt als hij vertelt dat het ledenaantal groeit en dat de club op zowel competitief als recreatief niveau verschillende teams op de been kan brengen, bij de dames en de heren.

Voorzitter Erwin de Jonge van Leython DC in Sleutelstad Sport. 

Van jong tot oud
Leython DC is in 2007 ontstaan als fusieclub tussen de Leiderdorpse volleybalverenigingen Leython en DVO. Hun wedstrijden spelen ze op Sportpark de Bloemerd, maar voor trainingen gebruiken ze elke beschikbare zaal in de gemeente. En dat is nodig, want Leython DC heeft dus veel teams en veel leden; bijna 600 intussen.

“We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in aanraking kunnen komen met volleybal, van jong tot oud”, vertelt De Jonge. Daarom doet de club mee aan Schoolsport071 en biedt het cursussen aan voor de allerjongste spelers, die zo spelenderwijs kennis kunnen maken met de basistechnieken van het spelletje. Maar ook voor senioren is er aandacht, en dus ook voor wedstrijdvolleybal.

Die ambities vragen wel wat van een vereniging. Gelukkig kent Leython DC veel actieve vrijwilligers. “Ik ben blij te zien dat recent een grote groep jongere leden allerlei taken op zich is gaan nemen, van bestuur en training geven tot het organiseren van kampen en feesten”, zegt De Jonge.

Voorzitter Erwin de Jonge van Leython DC in Sleutelstad Sport (deel twee).

Zand tussen de tenen
De Leiderdorpers hebben op De Bloemerd ook beschikking over twee beachvolleybalvelden. Competitiespelen doen ze nog niet in deze tak, maar als het aan de voorzitter ligt gaat dat veranderen. “Het is een sport met veel potentie, en die willen we er uit gaan halen”, stelt De Jonge resoluut. “Het is toch een heel ander spelletje dan zaalvolleybal en dat trekt ook andere mensen. En hoewel er ook zaalspelers zijn die ook met liefde spelen op het strand, zitten er ook spelers tussen die liever geen zand tussen de tenen hebben”, lacht De Jonge.

Benieuwd naar wat Leython DC te bieden heeft? Neem een kijkje op hun website.

Sleutelstad Sport is elke maandag van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren en te zien op Unity met het nieuws van Sleutelstad.

Leiden Sport Sleutelstad Sport Vereniging van de week


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×