Spaghetti bolognese. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Spaghetti bolognese

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van fractievoorzitter Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Lianne: “Vandaag is het de een-na-laatste dag van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Een mooie gelegenheid om een klassiek gerecht om te toveren tot een vegan versie. Geniet van deze spaghetti bolognese!”

Ingrediënten voor 2 personen
200 gram (volkoren) spaghetti
200 gram rul gegaard vegan gehakt
1 stengel bleekselderij
1 wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 el tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden
150 ml vegan rode wijn
2 laurierblaadjes
vegan geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
Snijd de bleekselderij en wortel in kleine stukjes. Snijd ook de ui en de knoflook fijn.
Bak de bleekselderij, wortel en ui vijf minuten in een wok- of hapjespan. Voeg daarna de knoflook toe en bak twee minuten mee.
Bak ondertussen het vegan gehakt een paar minuten in een andere pan. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de tomatenpuree en de rode wijn toe aan de pan met de groenten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de Italiaanse kruiden, de laurierblaadjes en het gehakt toe en laat pruttelen. Als de saus te dik is kun je nog wat water of rode wijn toevoegen.

Verwijder de laurierbladeren. Voeg de spaghetti toe aan de pan en mix met de andere ingrediënten. Schep de spaghetti op de borden en strooi er de vegan geraspte kaas overheen.

Buon appetito!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×