De velostrada door Voorschoten wordt opgeknapt. (Foto: Gemeente Voorschoten)

Doorfietsroute Velostrada wordt in Voorschoten verbeterd

Het Voorschotense deel van de Velostrada, de doorfietsroute tussen Leiden en Den Haag, wordt verbeterd en veiliger. De route bestaat inmiddels elf jaar en wordt door veel fietsers en wandelaars gebruikt. Uit onderzoek blijkt dat de bochten verbreed moeten worden en in de groenzone komen wandelpaden.

Provincie Zuid-Holland is initiatiefnemer van de gehele doorfietsroute en zorgt voor afstemming tussen de verschillende gemeenten. Gemeente Voorschoten is verantwoordelijk voor de uitvoeringsprojecten binnen de gemeentegrenzen.

Provincie en gemeente organiseren op 20 maart van 17.00 tot 19.30 uur een inloopavond in de Dorpskerk aan het Kerkplein. Aanmelden is niet nodig. Medewerkers van de provincie en gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over de werkzaamheden. Achteraf krijgen alle bezoekers die dat willen de antwoorden op de verzamelde vragen via e-mail toegestuurd.

Het ligt in de bedoeling om zodra de plannen definitief zijn vastgesteld, voor de zomervakantie een aannemer te contracteren. Het werk is gepland voor na de zomervakantie en duurt tot eind 2024. Meer informatie: www.voorschoten.nl/velostrada.

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×