Het Kasteeltje. (Foto: Cor Klein)

Het Kasteeltje in Leiden locatie voor nieuwe kunstgalerie

Het is een van de meest bijzondere woningen van Leiden: huis ’Ons Eiland’, beter bekend als ‘het Kasteeltje’. In dit iconische huis aan het einde van de Jan van Goyenkade, opent komende week de nieuwe kunstgalerie ‘Yellow Gallery’.

De openingstentoonstelling, met als titel ‘No mountain high enough’, is te bezichtigen op 15, 16 en 17 maart. De expositie, waarin berglandschappen tegen een achtergrond van klimaatverandering centraal staan, toont werk van Joris Veltman, Anne van As en Simon Schrikker.

Miranda Geelhoed vertelt in Sleutelstad Cultuur over de ‘Yellow Gallery’.

Overgrootmoeder
Miranda Geelhoed vertelt bij Sleutelstad Cultuur hoe zij samen met Jantien Herfst op het idee is gekomen om op deze locatie een galerie te openen. “Jantien is, net zoals ik, al heel lang geïnteresseerd in beeldende kunst. Ik verzamel zelf al zo’n tien jaar hedendaagse kunst. Naast mijn baan als longarts bij het LUMC adviseer ik samen met mijn man, als een soort kunstconsultancy, mensen die van plan zijn kunst aan te kopen, maar niet goed weten hoe ze dat moeten aanpakken. Jantien is bewoonster van het Kasteeltje, dat haar overgrootmoeder ooit heeft laten bouwen, en is daar opgegroeid. Toen zij onlangs haar bedrijf verkocht, bedachten we dat het een mooi moment was om iets te gaan doen met onze gezamenlijke passie voor kunst. Een kunstgalerie beginnen past daar goed bij en het Kasteeltje is er een mooie plek voor.”

Mix
Het is de bedoeling dat Yellow Gallery vier tot zes keer per jaar een expositie organiseert, met zowel schilderijen, tekeningen en foto’s, als sculpturen en installaties. Geelhoed: ”Wij zoeken daarbij naar een mix van kunstenaars die hun sporen hebben verdiend en veelbelovende startende kunstenaars. Daarnaast kijken we of de werken een relatie hebben met een actueel maatschappelijk thema. En het moet werk zijn dat we ook zelf in onze privécollectie zouden willen hebben.”

Voor de opening op 15, 16 en 17 maart is aanmelding via de website gewenst. Na het openingsweekend is de expositie nog tot 7 april te zien, maar dan alleen op afspraak.

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×