Voorzitter Philippe van Pappelendam van de SVL-DenkTank overhandigt de profielschets aan raadslid Elianne Wijnands. (Foto: Chris de Waard)

Studentenpartij komt met jongerenprofielschets voor burgemeester

De DenkTank van Studenten Voor Leiden heeft een eigen profielschets opgesteld voor de nieuwe burgemeester die Leiden per 1 september aanstaande krijgt. Gisteravond werd deze gepresenteerd en aan de fractie van de studentenpartij overhandigd.

“Ik hoop dat ook deze jongerenprofielschets onder de aandacht wordt gebracht van de kandidaten, zodat onze nieuwe burgemeester weet wat jongeren belangrijk vinden”, zegt voorzitter Philippe van Pappelendam van de SVL-DenkTank. Het belangrijkste punt dat de partij ophaalde via een vragenlijst onder jongeren is huisvesting. “Dat is bij onze achterban echt een gigantisch thema.”

Op de maandelijkse SVL borrel presenteerde de SVL DenkTank de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Leiden.

SVL-raadslid Elianne Wijnands vertelt wat de fractie met de profielschets gaat doen.

Opvallend genoeg spreken de geraadpleegde jongeren zich niet uit over zaken als leeftijd of geslacht van de nieuwe burgemeester. “We hebben daar ook niet specifiek naar gevraagd, maar het belangrijkste werd echt gevonden dat het iemand is die geschikt is voor de baan. Iemand die daadkrachtig is en de stad weet te verenigen”, zegt Philippe van Pappelendam na de overhandiging van de profielschets aan SVL-raadslid

Jongerenpanel
De input van jongeren en studenten voor de profielschets vormt ook het begin van een jongerenpanel dat SVL wil optuigen. “Zodat we ze in de toekomst ook andere thema’s kunnen voorleggen”, vertelt Van Pappelendam.

 

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×