Café Dorpskracht is van 12 tot 15 maart geopend. (Video: Brigit Disseldorp)

Vrijwilligerswinkel Oegstgeest heeft nieuwe naam: Café Dorpskracht

De pop-upwinkel voor vrijwilligers en vrijwilligerswerk in Oegstgeest heeft een nieuwe naam. In de passage van Winkelcentrum Lange Voort opende dinsdag Café Dorpskracht.

Tot en met vrijdag staan vrijwilligersmakelaars klaar om 31 organisaties en Oegstgeestenaren die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk met elkaar in contact te brengen. Het is niet voor het eerst dat er een dergelijk initiatief wordt georganiseerd in Oegstgeest. Onder de naam Vrijwilligers-Pop-Up-Store opende de ‘winkel’ al eerder haar deuren.

Interactiever
Dit jaar is de opzet iets anders. “We zijn interactiever geworden. Bezoekers kunnen meedoen met workshops, ontdekken wat hun unieke talenten zijn met een vaardigheidstest en elkaar ontmoeten. Ook zijn er presentaties en voorstelrondes van de verschillende vrijwilligersorganisaties. Alles om de inwoners van Oegstgeest op een interactieve manier kennis met het vrijwilligerswerk te laten maken”, zegt initiatiefnemer Ivonne Janka.

Het vrijwilligerscafé dat te vinden is naast de Wereldwinkel, opent dagelijks om 11.00 uur haar deuren. Toegang is gratis. “En er wordt uiteraard ook een kopje koffie geschonken in ons café.”

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×