(Afbeelding: Leidse Duurzame Huizen Dagen)

Bewoners adviseren bewoners bij de Leidse Duurzame Huizen Dagen

Energiek Leiden houdt op zaterdag 16 en zaterdag 23 maart de Leidse Duurzame Huizen Dagen. Tijdens deze dagen kan iedereen met plannen om zijn huis te verduurzamen kennis opdoen over de mogelijkheden.

In de Buurtontmoetingsplek (BOP) op de Herenstraat 61 zijn energiecoaches van Energiek Leiden aanwezig om persoonlijk advies te geven over de verduurzaming van huizen. Voor mensen die wonen in een monument of een woning voor 1960 is de duurzaamheidsadviseur van Erfgoed Leiden aanwezig. Voor huurders is de Energiekaravaan van Duurzaam Leiden aanwezig om tips te geven over het verlagen van hoge energiekosten.

Ben Vroom was vrijdag te gast bij Sleutelstad Nieuws en vertelde dat je bij veertien huizen langs kunt gaan, deze bewoners stellen hun verduurzaamde huizen open voor publiek. Daarvoor moet je je wel eerst inschrijven. “Deze huizenbewoners zijn erg goed op de hoogte en kunnen anderen uit eigen ervaring adviseren.” Vroom stelt zelf zijn eigen huis ook open. “Ik heb mijn hele vloer eruit gehaald, isolatie eronder, vloerverwarming erin, dubbel HR-glas en ik ga nu over op een warmtepomp waarmee ik van het gas afga.”

Wil je meer weten over hoe je je huis kunt verduurzamen, dat kan een energiecoach je heel goed vertellen, zegt Vroom. “Die energiecoaches komen bij je thuis en adviseren over het verduurzamen van je woning.”

Het Mobiel Energieloket van het Duurzaam Bouwloket staat klaar om apparatuur en isolatiemateriaal te laten zien en technisch advies te geven: op 16 maart staat deze bij de Luifelbaan en op 23 maart bij Gamma Zuid.

Duurzaamheid Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×