Burgemeester en wethouders van Voorschoten aan de klus. (Foto: Voorschotense Krant)

Voorschotense burgemeester en wethouders aan de slag tijdens NLdoet

Het Voorschotens college stak de handen uit de mouwen tijdens NLdoet zaterdag, deze keer in het clubhuis van scouting Kimball o’Hara. De vrijwilligers daar konden wel wat hulp gebruiken.

Het Oranje Fonds organiseert samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties jaarlijks NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doel is het vrijwilligerswerk in het zonnetje zetten en mensen uit te nodigen ook eens in de rol van de vrijwilliger te kruipen. Traditiegetrouw doet ook de koninklijke familie mee. Ze maken schoon, ruimen op, scheppen, soppen en meer.

Bij het Voorschotense college staat de datum al jaren vast in de agenda. “Deze keer hebben we gekozen voor scouting Kimball o’Hara. Samen met de Mauritsgroep hebben zij ons geholpen bij de 4 meiherdenking, nu doen we iets terug. Bovendien is het altijd een mooie gelegenheid om met vrijwilligers in gesprek te gaan”, aldus burgemeester Nadine Stemerdink.

De burgemeester kreeg de taak om de ramen te zemen en de wethouders De Bruijn en Van der Elst kregen een schuurmachine in handen gedrukt. “Leuke afwisseling van de werkdag.”

Robbert Oortman Gerlings en Dick van der Wijden van het scoutingbestuur waren er blij mee. “Het onderhoud van dit gebouw is een flinke klus. Daarom organiseren we regelmatig klusweekenden. Vorig jaar werd het terras opgeknapt, dit jaar worden de deuren en kozijnen aangepakt.”

 

Maatschappij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×