De openingsceremonie van het uitje van de Leiden Marathon zou in Parijs niet misstaan. (Foto's: Chris de Waard)

Leiden Marathon gaat dit jaar voor toptijden

De Leiden Marathon hoopt komende editie op nieuwe recordtijden op de hele marathon. De organisatie looft daarom een bonus uit voor de man en de vrouw die de bestaande snelste tijden weten te overtreffen.

“Bij de mannen ligt het Leidse record al jaren op 2.12.54. Bij de vrouwen is dat rond de 2.31”, vertelt voorzitter Tjeerd Scheffer. “Dat noemen ze sub 2.10 en sub 2.30.” Met de bonus hoopt de organisatie snellere lopers aan te trekken. “We houden allemaal van sport dus dan is het ook leuk als het echt een spannende wedstrijd is.” Bij zowel de mannen als de vrouwen gaat het om duizend euro extra en ook de nummers 2 en 3 ontvangen een extraatje als ze onder sub 2.10 of sub 2.30 lopen.

Leidse Mijl
Een andere noviteit is dit jaar de introductie van de ‘Leidse Mijl’. De Leiden Marathon heeft die samen met de 3 October Vereeniging bedacht. “De leuningen van de Valkbrug in de Rijnsburgersingel bestaan uit 1574 spijltjes. Die verwijzen naar het jaar dat Leiden 450 jaar geleden werd ontzet. En nu zijn we erachter gekomen dat precies op die plek, of in elk geval ongeveer, de afstand tot de finish van de Leiden Marathon 1574 meter is”, zegt Scheffer. “Dus dat noemen we dan de Leidse Mijl en iedereen komt automatisch in het klassement.”

Tjeerd Scheffer blijkt vooruit op de 33e editie van de Leiden Marathon die in mei wordt gehouden.

De 33e Leiden Marathon wordt in het weekend van 11 en 12 mei gehouden. Op zaterdag de wandeleditie en op zondag zijn de hardlopers aan de beurt. “En het gaat goed met de inschrijvingen”, zegt Scheffer. “Vooral de halve marathonlopers moeten nu echt snel gaan inschrijven, want de limiet is in zicht en ook de 10 kilometer loopt hard.” Voor de hele marathon is nog wel voldoende plek. “Maar daar kunnen we ook veel mensen kwijt.”

Tijdens het sponsoruitje dat Leiden Marathon maandagavond organiseerde, vertelde de Leidse roeister Femke Dekker uitgebreid over haar belevenissen tijdens de Olympische Spelen waaraan ze meerdere keren meedeed. De avond stond ook in het teken van de Olympische Zomerspelen die eind juli in Parijs beginnen.

Persoonlijk record
Ook werd er nog even live geschakeld met een andere Leidse topper. Noah Schutte liep in Californië de 10.000 meter op de baan in een tijd van 27.58.80. Hij verbeterde daarmee zijn eigen persoonlijk record uit 2013 met een halve minuut. Schutte is sinds dit jaar ook ambassadeur van de Leiden Marathon. Het parcoursrecord voor de 10 kilometer staat daar al veertien jaar op 28.00.

 

Leiden Regio Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×