St Jan’s Fanfare speelt samen met muzikanten uit het hele land. (Foto: St. Jan’s Fanfare Zoeterwoude)

Muzikanten vanuit hele land te gast bij St Jan’s Fanfare

De St Jan’s Fanfare Zoeterwoude ontving zondag 35 gastmuzikanten uit het hele land om in het Muziekcentrum in Zoeterwoude samen muziek te maken. Musici kwamen uit het hele land naar deze zogenoemde play in. Een play in is een gelegenheid waarbij muzikanten uit andere plaatsen bij een muziekvereniging worden uitgenodigd om samen te spelen en te kijken hoe het er daar aan toegaat.

De 25 musici van de St Jan’s Fanfare Zoeterwoude vormden samen met de 35 gastmuzikanten uit onder meer Zierikzee, Purmerend, Amsterdam, Zoetermeer en Stompwijk een orkest van zestig mensen.

Het doel van een bijeenkomst als deze is om de blaasmuziek in Nederland weer op de kaart te zetten en waar mogelijk leden te werven voor de muziekvereniging. “Samen muziek maken gebeurt helaas steeds minder”, zegt Jim Heemskerk, voorzitter van de St Jan’s Fanfare. “Vooral bij jongeren zie je dat de aandacht veel meer uitgaat naar bijvoorbeeld TikTok.”

Tegelijkertijd benadrukt Heemskerk het gemeenschapsgevoel dat muziek met zich mee kan brengen. “Je ziet toch dat muzieknoten een soort universele taal vormen die mensen bij elkaar houdt.” Hij noemt de play in dan ook zeer geslaagd. Zeker ten opzichte van vorig jaar, toen slechts acht mensen zich aanmeldden. De St Jan’s Fanfare Zoeterwoude kijkt uit naar de volgende play in.

Cultuur Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×