Werfpop in betere tijden. (Foto: Chris de Waard)

D66 Leiden wil Werfpop behouden

De fractie van D66 Leiden wil dat Werfpop blijft. Dat blijkt uit een serie vragen van fractievoorzitter Sander van Diepen aan het Leidse college van burgemeester en wethouders. “Deelt het college de mening dat voorkomen moet worden dat 2023 de laatste editie van Werfpop was”, zo vraagt Van Diepen zich af.

Het Werfpop-bestuur bracht afgelopen vrijdag naar buiten dat er komende zomer geen 42e editie komt van het muziekfestival in de Leidse Hout. De organisatie krijgt de begroting niet rond. D66 wil van het college weten waarom er dit jaar geen extra subsidie wordt verstrekt en ook tegen welke financiële problemen de organisatie precies aan loopt.

De afgelopen twee jaar verstrekte de gemeente Leiden een aanvullende subsidie van 50.000 euro per jaar, bovenop de bestaande subsidie van ongeveer 25.000 euro. Dit jaar is dat extra geld er niet. Mogelijk is dat vanaf volgend jaar anders, want in het Beleidsakkoord tussen GroenLinks, D66, PvdA en CDA is na de verkiezingen in 2022 afgesproken dat er een  Leids ‘evenementenfonds’ komt. Juist om initiatiefnemers te ondersteunen bij het opzetten van evenementen.

Van Diepen hoopt dat daar kansen liggen voor Werfpop. “Want net als de organisatie wil D66 voorkomen dat het enige grote popfestival in Leiden ter ziele gaat.” Van Diepen wil weten of het evenementenfonds een oplossing biedt voor een 42e editie van Werfpop in 2025.

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×