In de lezing stond het belang van goed slapen en hoe dit van invloed is op je levensduur centraal. (Video: Brigit Disseldorp)

Volle Dorpskerk tijdens lezing over slaap door Andrea Maier

Energiek Zoeterwoude organiseerde dinsdagavond een lezing met Professor Andrea Maier met als thema: ‘De Hersenen en Slaap’. De lezing vond plaats in de Dorpskerk in Zoeterwoude-dorp.

Tijdens eerdere bijeenkomsten in Zoeterwoude vertelde verouderingsonderzoeker Maier over vitaal ouder worden en het belang van (blijven) bewegen. Tijdens deze lezing stond het belang van goed slapen centraal. En ook hoe dit van invloed is op de levensduur van mensen. “Een goede nachtrust duurt zeven tot negen uur. Dat moet dan ook nog in een goede slaapomgeving gebeuren waar men goed kan ontspannen”, vertelde Maier. “Ook werkt lichamelijke beweging in de middag en het laten staan van eten en alcohol in de avond mee aan een goede nacht.” Na de lezing was er tijd voor het stellen van vragen.

Energiek Zoeterwoude is een platform dat inwoners helpt om vitaal en energiek te leven. Vaak gaan bijeenkomsten over bewegen of voedingspatronen, maar met deze avond werd een andere kant van gezondheid belicht. “Het gaat dus ook over mentale gezondheid, over verbinden, over zingeving”, vertelt Jorrit Smit van Energiek Zoeterwoude. “Dus veel meer dan alleen bewegen en de voeding”.

Maier is verouderingsonderzoeker en hoogleraar aan de VU in Amsterdam en University of Melbourne. Ze geeft lezingen en doet onderzoek over de hele wereld. Ze woont afwisselend in Zoeterwoude-Dorp en Melbourne (Australië).

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×