Rowing Blind: bij Njord kunnen mensen met een visuele beperking leren roeien. (Foto: Gerry van Bakel)

Nieuwe kennismakingscursus Rowing Blind begint zondag 24 maart

Roeien is van nature een goede sport voor mensen die minder goed zicht hebben. Bij in- en uitstappen hebben roeiers die blind of slechtziend zijn wat hulp nodig, maar eenmaal in de boot, roeit iedereen op gevoel. Sophie Schlatmann van studentenvereniging Njord wil graag iedereen de kans bieden kennis te maken met roeien.

“De kennismakingscursus van Rowing Blind bestaat uit acht bijeenkomsten, meestal op zondagmiddag vanaf 13.30 uur”, zegt Schlatmann. “We proberen ook nog een keer een wedstrijd te organiseren met andere steden waar Rowing Blind wordt aangeboden. Wij zijn natuurlijk een studentenvereniging, maar aan Rowing Blind mag iedereen meedoen.”

Sleutelstad Sport-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Sophie Schlatmann over Rowing Blind bij studentenroeivereniging Njord.

In acht bijeenkomsten kun je al aardig leren roeien, is haar ervaring. “Vaak komen mensen nog een keer meedoen aan een cursus en daarna stromen ze door naar een andere vereniging. En dat is ook de bedoeling.” Wie zich niet voor acht trainingen wil vastleggen, kan ook één of twee keer komen mee roeien. Kijk voor meer informatie op de website Rowing Blind.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×