Het tweede stadsgesprek tegen racisme wordt 21 maart gehouden in Het Gebouw. (Foto: Gemeente Leiden)

Stadsgesprek tegen racisme vanavond in Het Gebouw

De gemeente Leiden organiseert vanavond met verschillende partners het stadsgesprek tegen racisme en discriminatie. Het is de tweede keer dat zo’n gesprek met racisme als thema wordt gehouden. Net als vorig jaar op de Internationale dag tegen Racisme.

De gemeente gaat in Het Gebouw in Leiden Noord gesprek met inwoners en geïnteresseerden over hoe Leidenaren zich thuis en veilig kunnen voelen en hoe de gemeente ervoor kan zorgen dat iedereen met respect en gelijkwaardig behandeld wordt. “Want racisme en discriminatie horen niet thuis in Leiden”, zegt wethouder Abdelhaq Jermoumi die de avond zal openen. “Dan zal ik ook vertellen wat de de afgelopen jaren allemaal al hebben opgehaald met zowel het jongeren- als het volwassenenpanel.” In verband met de herdenking van het slavernijverleden wordt bij deze tweede stadsbrede bijeenkomst ook stilgestaan bij Keti Koti.

Wethouder Abdelhaq Jermoumi opent vanavond het tweede Stadsgesprek tegen racisme en discriminatie in Het Gebouw.

Het programma begint vanavond 21 maart om 19.30. Na een terugblik worden de plannen besproken van het Meldpunt discriminatie. Vervolgens worden er zes thema’s besproken: verbinding tussen mensen, politie en handhaving, onderwijs, arbeidsmarkt, meldpunt en de interne organisatie van de gemeente. Bij elk thema wordt toegelicht wat de plannen zijn en wat afgelopen jaar is gerealiseerd.

Als afsluiting is er muziek en kan er worden nagepraat over de avond. Aanmelden kan op de website van de gemeente Leiden. De inloop in Het Gebouw aan het Arubapad is vanaf 19.00 uur.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×