Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden voor 2 april. (Foto: Stijn Kuiper)

DIY Jongeren Filmfestival zoekt enthousiaste jongeren

Het Leiden International Film Festival (LIFF) en het Scholieren Filmfestival (SFF) hebben hun krachten gebundeld voor het DIY Jongeren Filmfestival, dat midden juni in Leiden plaatsvindt.

Het DIY Jongeren Filmfestival biedt jongeren tussen de 16 en 20 jaar oud uit Leiden de mogelijkheid om samen met gelijkgestemde jongeren, en onder begeleiding van het LIFF en het SFF, een eigen filmfestival te organiseren.

De jongeren volgen een gratis traject van acht weken, waarin ze wekelijks een uur begeleid worden door een expert uit het vak, van halverwege april tot halverwege juni, met het hoogtepunt in juni: hun zelfgeorganiseerde festival, op verschillende locaties in verschillende wijken. In die tijd gaat de groep een festivalthema bedenken en films selecteren, een trailer maken, logo’s en drukwerk ontwerpen, bezoekers werven, de festivallocatie aankleden, en meer.

Het doel is niet alleen om jongeren kennis te laten maken met film en de cultuur- en evenementensector, maar ook om hen de mogelijkheid te geven om op deze manier toegang tot cultuur in hun wijken te vergroten.

De aanmeldingen voor het DIY Jongeren Filmfestival traject zijn nu geopend. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich aanmelden via www.liff.nl/diy. De deadline voor aanmeldingen is 2 april.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×