(Foto: Jan Frensen)

Oegstgeest gaat geluidsoverlast voetbalkooi aanpakken

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft een motie aangenomen die de geluidsoverlast van de voetbalkooi in de Spaargarenstraat moet aanpakken. De kooi ligt tussen twee woningen ingeklemd en veroorzaakt voor direct omwonenden veel hinder. Kinderen uit de buurt halen juist veel plezier uit de kooi.

Over het onderwerp was het laatste jaar veel te doen. De maatregelen die genomen gaan worden, moeten de geluidsoverlast zoveel mogelijk terugdringen, maar lossen het probleem niet volledig op. Raadslid Natalie Jonkers (D66) is initiatiefnemer van de motie. Ze vertelt dat het vinden van een oplossing voor de problemen een lastig dilemma was: “We hopen dat we met ons voorstel recht doen aan de klachten die er zijn, maar tegelijkertijd ook de ruimte geven aan kinderen om er te spelen.”

Geluidsarm
Het college was sowieso al van plan om 35.000 euro uit te trekken voor een nieuw hekwerk rond het veldje omdat het huidige hekwerk onveilig zou zijn. De motie roept op om binnen het budget voor een zo geluidsarm mogelijke kooi te kiezen. Verder gaat het college een voorstel uitwerken voor meer geluidswerende maatregelen, zoals de aanleg van geluidsschermen. Dit voorstel komt later, inclusief een onderbouwing van de extra kosten. “Ook opties als een geluidsarme vloer kunnen nog overwogen worden”, denkt Jonkers.

Natalie Jonkers (D66) over het aannemen van de motie om de geluidsoverlast aan te pakken.

Aan het geluid van de spelende kinderen zelf valt in ieder geval weinig te doen. Geluidsschermen moeten bijdragen aan het verminderen van de overlast voor de omwonenden, maar de voetbalkooi weghalen is in elk geval geen oplossing. Al is het maar, omdat in het bestemmingsplan van de nieuwbouwwijk is opgenomen dat er een trapveldje moest komen. En nergens anders in de wijk is daar ruimte voor.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×