De voetbalkooi houdt de gemoederen al ruim negen maanden bezig. (Foto: Jan Frensen)

Geluidsoverlast voetbalkooi blijft gemoederen bezighouden

Een voetbalkooi aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest verdeelt buurtbewoners. Direct omwonenden ervaren veel geluidsoverlast van de kooi, die tussen hun woningen ingeklemd is en kwamen dit al meerdere keren aankaarten bij de gemeenteraad. Andere buurtbewoners ervaren juist veel plezier van de kooi. Twee jongens uit de buurt boden donderdag de gemeenteraad een petitie aan met ruim zeventig handtekeningen om de kooi te behouden. De politiek houdt zich inmiddels al negen maanden bezig met het vraagstuk.

Fracties in de gemeenteraad zijn het erover eens dat de locatie van de voetbalkooi in de nieuwbouwbuurt ongelukkig gekozen is. Een wijze les voor het gemeentebestuur, aldus Tobias van der Hoeven (CDA). “Dit is wat er gebeurt als je allemaal politieke wensen stapelt op een te klein grondgebied. Nu het er eenmaal is, kunnen we er niet veel meer aan doen.”

Natalie Jonkers van D66 over maatregelen tegen geluidsoverlast van de voetbalkooi.

Motie
Een motie van D66, VVD, HvO en BVNL, die samen een meerderheid in de gemeenteraad vertegenwoordigen, heeft tot doel de overlast aan te pakken. Door de partijen wordt het aanleggen van een geluidsarme variant van de kooi voorgesteld, het samen met de buurt opstellen van gebruiksregels en het planten van een aantal struiken om zo het geluid verder te dempen.

Wethouder Bus komt met een winstwaarschuwing, want budget voor het plan is er niet. Zou het voorstel aangenomen worden dan moet dat geld gezocht worden, wat weer ten koste gaat van andere prioriteiten. Volgens het CDA lost de motie weinig problemen op en is er behoefte aan duidelijkheid. “Zijn we hier bezig met oplossingen of enkel met goede bedoelingen?”, vraagt raadslid Van der Hoeven, die de politiek tegelijk oproept voortaan kritischer te kijken naar de ruimtelijke inrichting bij nieuwe bouwprojecten.

De gemeenteraad gaat binnenkort nogmaals over de kwestie in gesprek.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×