Tali Cohen (rechts) won weer goud met Barry Berben op het NK tafeltennis in Zwolle. (Foto: NTTB)

Scylla-speelster Tali Cohen wint twee dubbeltitels op NK tafeltennis

Tali Cohen stapte begin dit jaar over van Alexandria’66 naar Scylla H1 dat uitkomt in de tweede divisie en kwam dit weekend voor het eerst uit in Scylla-tenue op het NK. En met veel succes. In zowel het gemengd dubbel als het damesdubbel sleepte Cohen goud binnen. Naast Cohen deden nog vier spelers van Scylla mee aan het NK in Zwolle.

Cohen prolongeerde haar titel in het gemengd dubbel, net als vorig jaar was ze samen met Barry Berben (Red Stars) de beste van het veld. In het damesdubbel vormde Cohen een koppel met Sanne de Hoop van VTV Nieuwegein en zij waren in de finale te sterk voor Melanie Bierdrager en Brenda Vonk-Huntelerslag (SKF Veenendaal). In het enkelspel haalde Cohen de kwartfinale. Het was de latere winnares, Tanja Helle, die Cohen hier de eerste enige nederlaag van het weekend toebracht.

Halve finale
Meest succesvol van de overige vier Scylla-spelers was Esmee van Marwijk, die zowel aan het enkelspel als beide dubbeltoernooien deelnam. In het enkelspel reikte ze tot de kwartfinales, waarin ze werd uitgeschakeld door Dobrila Jorguseska (Dozy Den helder). In het gemengd dubbel haalde Van Marwijk met Arjan Huiden de halve finale. Ze verloren  van de latere winnaars Cohen en Berben. Evelien Hengstman verloor in de tweede ronde van het enkelspel van drievoudig Nederlands kampioene Shuohan Men (Dozy Den Helder).

Bij de mannen kwamen Mads Oomen en Gerard Bakker jr. in actie in het enkelspel. Bakker wist in de eerste ronde de strijd der 50-plussers te winnen van Jonah Kahn. Maar moest een wedstrijd later zijn meerdere wel erkennen in de vijftienjarige Ivan Kahn (Taverzo), de zoon van zijn tegenstander uit de eerste ronde.

Knap
Tegenover de ervaring van Bakker, stond Mads Oomen dit jaar voor het eerste op het Nederlandse kampioenschap. In het enkeltoernooi wist hij zijn tegenstander aardig partij te bieden, maar uiteindelijk leverde dit niet meer dan één gamewinst op. Oomen deed ook mee aan het herendubbel met leeftijdsgenoot Djen Bakx. Hier wisten ze in de eerste ronde knap te winnen van een hoger geplaatst koppel. In de tweede ronde kwamen ze echter meteen titel verdedigers Barry Berben en Kas van Oost tegen. Dit geroutineerde dubbel bleek in drie games te sterk.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×