Het complex bestaat uit 33 nieuwbouwappartementen. (Video: Brigit Disseldorp)

Nieuwbouwappartementen opgeleverd op voormalige Intratuin-locatie

Het appartementencomplex van woningbouwcorporatie De Sleutels in Het Fortuyn van Voorschoten is af. Maandagmiddag kregen belanghebbenden een rondleiding door de drie verschillende woningtypes in het appartementencomplex. Het complex bestaat uit 33 sociale huurappartementen.

Het Fortuyn van Voorschoten is een nieuwbouwwijk met koopwoningen en huurappartementen aan de noordzijde van Voorschoten. Het gebied ligt aan de Korte Vliet, op de plek waar voorheen Intratuin was gevestigd.

De Sleutels heeft binnen het project 33 sociale huurappartementen aangekocht van ontwikkelaar Synchroon. Het zijn twee- en driekamerappartementen tussen de 38 en 74 vierkante meter. Alle woningen zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp met bodemwarmte. Die zorgt voor warmte in de winter en koeling in de zomer.

Naast de 33 sociale woningen naast de  busbrug, bestaat de nieuwbouwwijk uit 96 grondgebonden koopwoningen in het hogere prijssegment. Volgens wethouder Hans van der Elst staat Voorschoten nu wel voor een opgave om elders in het dorp een inhaalslag te maken op het gebied van goedkopere woningen.

Nieuws Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×