Huurders in de Merenwijk kregen in 2020 geld uit het WOZfonds om hun daken te vergroenen. (Foto: Wijkvereniging Merenwijk)

WOZfonds stopt ermee: de kas is leeg

Het WOZfonds Leiden dat zo’n zestien jaar geleden werd opgericht, stopt. “Daarmee komt een unieke samenwerking tussen huurdersorganisaties en woningcorporaties en de gemeente Leiden tot een einde”, meldt bestuurslid Ton Dupuis. “De schatkist is leeg.”

In het verleden is door huurders van corporatiewoningen teveel onroerendzaakbelasting (OZB) betaald. Daartegen werden 20.000 bezwaren ingediend. “Het teveel betaalde geld teruggeven aan de individuele huurders zou meer kosten dan het opleverde. “In een gezamenlijk besluit van alle partijen is ruim zestien jaar geleden bepaald dat de te veel betaalde OZB-gelden aan de huurders worden teruggegeven in de vorm van het WOZfonds“, vertelt Dupuis.

In die zestien jaar heeft het WOZfonds ruim zevenhonderd aanvragen van huurders gehonoreerd om hun ideeën, de leefomgeving van hun wijk of wooncomplex, een boost te geven. Het ging daarbij onder andere om aanvragen voor banken die geschikt zijn voor mensen met een rollator, muurschilderingen en speeltoestellen voor mindervalide kinderen, zodat zij samen kunnen spelen.

Volgende maand wordt stilgestaan bij bet stoppen van het WOZfonds met de overhandiging van een slotdocument aan wethouder Julius Terpstra. “Daarin geven we als WOZfonds inzicht in het doen en laten.”

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×