Rietschans Leiderdorp
De al genomen maatregelen op de Rietschans worden binnenkort uitgebreid. (Foto: Sleutelstad)

Leiderdorpse raad wil inzicht houden in meldingen verkeersveiligheid

De Leiderdorpse gemeenteraad wil inzicht houden in de meldingen die inwoners doen over verkeersonveilige situaties. Dat bleek maandagavond tijdens het debat over het onderzoek dat de Rekenkamer Leiden & Leiderdorp heeft uitgevoerd.

De gemeenteraad had de Rekenkamer gevraagd te onderzoeken hoe meldingen in de gemeente Leiderdorp worden geregistreerd, verwerkt en hoe deze meldingen een rol spelen bij besluiten over verkeersmaatregelen en aanpassingen van de openbare ruimte. De conclusie was dat er verbetering mogelijk en nodig is.

De Rekenkamer kwam met aanbevelingen voor een heldere procesbeschrijving, het verbeteren van de registratie van meldingen en de afhandeling daarvan beter te organiseren. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders kunnen die dan gebruiken bij hun plannen en besluiten.

Wethouder Daan Binnendijk zei dat het gehele college blij is met het rapport en ermee aan de slag gaat. De praktische uitvoering is echter iets lastiger. Zo is er een nieuw computersysteem nodig om daadwerkelijk de meldingen inzichtelijk te maken en er uit te kunnen rapporteren. Het huidige systeem is te beperkt. Het nieuwe systeem moet in 2025 operationeel zijn.

Wethouder Daan Binnendijk in gesprek met Marc Wonnink over het verbeteren van de registratie van meldingen.

De gemeenteraad vroeg de wethouder nog wel hoe vanaf nu omgegaan gaat worden met verkeersmeldingen. En dan vooral de subjectieve verkeersmeldingen.

“We nemen het serieus. U als raad kan straks zien waar die meldingen zijn. We blijven meldingen afwegen. Bij sommige subjectieve meldingen ga je na tien meldingen kijken wat je kunt doen, en bij sommigen doe je dat na één keer. Bij alle meldingen past een actieve houding van de gemeente.”

Op 8 april besluit de gemeenteraad over het onderzoek.

Leiderdorp Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×