Kringloopwinkel Merenwijk Leiden
Winkelcentrum de Kopermolen krijgt een filiaal van Het Warenhuis. (Foto: Thomas Erents)

Kringloopbedrijf Het Warenhuis opent filiaal in de Merenwijk

Kringloopbedrijf Het Warenhuis opent een filiaal in de Merenwijk. Vanaf 2 april worden in de pop-in in winkelcentrum de Kopermolen tweedehands artikelen aangeboden. Het gaat om een zogenoemde Kringloop-plus-winkel.

“De plus slaat niet alleen op de kwaliteit van de aangeboden artikelen, maar ook op de duurzame winkelinrichting en de sociale functie van de winkel”, legt Rutger Bos uit, directeur van Het Warenhuis. “De winkelinrichting is in onze eigen houtwerkplaats gemaakt van gebruikt hout en door medewerkers met een arbeidsbeperking. Op deze nieuwe locatie komt dus samen waar onze stichting voor staat en dat sluit aan bij de rol die de pop-in nu al heeft.”

De huidige gebruikers van de locatie zijn de wijkvereniging van de Merenwijk en organisaties in de sfeer van zorg en welzijn, zoals Cardea, De Haardstee en Losa. Zij zijn blij met de Kringloop-plus. Verheugd is ook Jeroen Bakker, de ontwikkelaar van het sociale hart van de Kopermolen in opdracht van eigenaar Van der Vorm Vastgoed. “Het is een mooie aanvulling die het karakter van de pop-in als ontmoetingsplek versterkt”, zegt Bakker. “Overigens, voor de winkel worden vrijwilligers gezocht. Dus wie zin heeft om een bijdrage te leveren is welkom.”

Houtwerkplaats
Het Warenhuis was al eerder actief in het winkelcentrum. Zo maakte de houtwerkplaats van het kringloopbedrijf houten panelen voor de schuur in de moestuin en vervaardigde de textielwerkplaats tassen van reclamebanners uit het winkelcentrum.

Het adres van Het Warenhuis Merenwijk is Standerdmolen 35. De openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.

 

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×