Burgemeester Fred van Trigt van Zoeterwoude. (Foto: Sleutelstad)

Burgemeester Zoeterwoude over bezoek uit Saba, nieuwe paden en vertrekkende winkels

Deze week spreekt Robbert Beurse met burgemeester Fred van Trigt van Zoeterwoude over een werkbezoek van een afvaardiging van de gemeenteraad van Saba, het opgeknapte Molenpad, een nieuw ruiterpad en de leegloop van winkels op het Dorpsplein. Het maandelijkse gesprek met de Leidse burgemeester wordt vanaf nu uitgebreid met de vijf andere burgemeesters uit de omgeving van Leiden: Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten, Zoeterwoude en Wassenaar.

Het was een lange reis voor afgevaardigden van de Eilandsraad van Saba. De leden van de Sabaanse versie van de gemeenteraad brachten begin maart een bezoek aan Zoeterwoude om ervaringen uit te wisselen over het bestuur van een kleine gemeente. Het bezoek kwam er op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, die het uitwisselen van kennis erg belangrijk vindt.

Het Molenpad in Zoeterwoude is opgeknapt. Niet tot ieders tevredenheid, want het oude pad zou mooier zijn. Maar: het nieuwe pad is breder en gaat langer mee, aldus de burgemeester. Het is niet het enige nieuwe pad in Zoeterwoude. Het oude ruiterpad dat parallel loopt aan het Molenpad komt hoogstwaarschijnlijk terug.

Het aantal winkels aan het Dorpsplein in Zoeterwoude neemt snel af. Een bakker vertrok, net als de groentewinkel en de makelaar. Reden tot zorg voor het gemeenteraad, die over maatregelen nadenkt.

 

 

 

 

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×