Het fietspad langs de Schouwweg-noord verdwijnt. (Foto: Google Maps)

Fietspaddrammers teleurgesteld: Fietsstrook Schouwweg-noord verdwijnt

De fietsstrook langs de Schouwweg-noord in Wassenaar verdwijnt. Momenteel wordt de weg opnieuw ingericht tot 30-kilometerzone. Het bestaande fietspad komt te vervallen. Volgens wethouder Wim Koetsier komt dit de verkeersveiligheid ten goede doordat verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden.

Fietsende Wassenaarders, door insprekers soms gekscherend ‘fietspaddrammers’ genoemd, vrezen juist dat het opheffen van het fietspad voor onveilige situaties zorgt.

De herinrichting, die samenvalt met de vervanging van het riool in het gebied, wordt niet helemaal uitgevoerd zoals Koetsier voor ogen had. Een motie waarin het bestaande fietspad vervangen wordt door een smaller schelpenpad kon op de steun van vrijwel alle partijen in de gemeenteraad rekenen en werd dan ook aangenomen.

“Zo’n onverplicht fietspad mag alleen door fietsers worden gebruikt. Andere weggebruikers zijn er niet welkom. De kleuter op de fiets kan dus kiezen: fiets ik op de weg of pak ik het schelpenpad. Daar kunnen we ons in vinden”, zegt Lokaal Wassenaar fractievoorzitter Jeroen Gankema.

Wethouder Wim Koetsier in gesprek met Robbert Beurse over het fietspad.

Ongepast
Alleen de partij van Henri Hendrickx, Hart voor Wassenaar, is tegen de motie. Zijn fractie ziet liever dat er een volwaardig fietspad blijft, zoals nu het geval is. Hendrickx reageert tijdens de bespreking van het fietspad in de raadsvergadering verbolgen over de manier waarop voorstanders van een fietspad langs de weg als ‘drammers’ worden weggezet. “We waarderen alle input van insprekers, ongeacht hun mening. Maar dat dient wel met respect te gebeuren. Ik vind het ongepast dat insprekers dergelijke opmerkingen over andere insprekers maken”, zegt hij.

Gankema vindt dat insprekers mogen zeggen wat ze willen. De andere partijen gaan verder niet in op de kanttekening van Hendrickx.

Het schelpenpad wordt ongeveer 1,70 meter breed en geldt in twee richtingen.

Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×