De gang ligt bomvol pakketjes, maar ook de woonkamer en de voorkamer. (Foto: Sleutelstad)

Postkantoor aan huis: 'We krijgen 20 cent per pakket'

We kopen meer dan ooit online en die pakketten worden vervolgens bezorgd. Als je niet thuis bent, kun je kiezen voor een ophaalpunt, meestal zijn dat winkels en heel af en toe is dat een particulier. Jeannet Laar en Masja Florea runnen zo’n ophaalpunt in de Wilhelminastraat in Leiden en het is druk, heel erg druk.

De gang ligt bomvol pakketjes, maar ook de woonkamer en de voorkamer. Jeannet Laar woont al lang op dit adres; ze was ooit bevriend met de oma van Masja. En sinds een tijdje heeft de kleindochter van haar vriendin een kamer bij haar. De deurbel gaat, een koper die zijn pakketje komt afhalen. Masja zegt geroutineerd: “Cor Prins, die ligt recht achter de stoel. Het is net gratis memorie, je weet wel dat spel. Je moet alles wel een beetje onthouden anders wordt het een chaos. Over chaos gesproken… Het is moeilijk om door de gang naar de voordeur te manoeuvreren.”

“Pff”, verzucht Jeannet, “het is zo druk de laatste dagen. Drie keer in de week komt het bedrijf waar we voor werken grote witte zakken brengen.” Ze loopt naar de voorkamer en schudt vier enorme postzakken open. “Kijk, hier zitten alle pakketten in, die leggen we dan overal neer.
Het is nu wel extreem druk, o wacht, daar gaat de deurbel weer.”

“Er wordt vaak aan ons gevraagd: word je hier nou rijk van? Nou, 20 cent per pakket, dus er komt niet op de deur te staan: wegens rijkdom gesloten”,  zegt ze lachend.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×