Op Goede Vrijdag wordt de expositie geopend. (Foto: Sleutelstad)

Leerlingen Lorentzschool exposeren hun kunst in Rijkmuseum Boerhaave

Rijksmuseum Boerhaave presenteert vanaf Goede Vrijdag een bijzondere expositie, met schilderijen gemaakt door leerlingen van de Lorentzschool in Leiden, die het thema van het heelal verkennen. Deze tentoonstelling valt samen met de nieuwe expositie van Boerhaave, getiteld ‘Dichter bij het zwarte gat’.

Het afgelopen anderhalf jaar heeft de Lorentzschool intensief samengewerkt met Rijksmuseum Boerhaave, waarbij alle jaargroepen het museum hebben bezocht en workshops hebben gevolgd. De inspiratie die ze hebben opgedaan, zijn vervolgens verwerkt in schilderlessen op school.

De resulterende kunstwerken worden nu tentoongesteld, zowel in het Boerhaave als op de school zelf. De leerlingen zijn bijzonder trots dat hun werk in het museum te zien zal zijn. “Normaal gesproken zijn het altijd ouderen die exposeren, dus het is echt gaaf voor ons als twaalfjarigen om hier te hangen”, vertelt Saar uit groep 8.

“We hebben meerdere keren het museum bezocht en de expositie bekeken, en we hebben veel inspiratie opgedaan uit de doeken die we daar zagen. Onze schilderijen zijn echt kleurrijk.”

Deze verbinding tussen wetenschap en kunst heeft volgens kunstdocente Alies Verheul bij veel kinderen een spontane interesse gewekt voor onderwerpen die anders misschien onderbelicht zouden blijven.

De expositie van de leerlingen zal vanaf vrijdag te bewonderen zijn in Rijksmuseum Boerhaave in Leiden.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×