In het voormalige LVC-pand komt na jaren van leegstand een healthclub. (Foto: Robbert Beurse)

Healthclub in leegstaand pand Catharinasteeg

Healthclub Trainmore wil een vestiging openen in de Catharinasteeg in Leiden. De vergunning hiervoor is aangevraagd. Het gaat om Catherinasteeg 9. Dat pand staat al vijf jaar leeg. Eerder waren daar modezaak Via Mio en restaurant Moscow at Sea gevestigd, maar zij gingen in 2019 failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Trainmore heeft al vestigingen in onder andere Den Haag, Groningen en Amsterdam. De sportschool stimuleert mensen volgens de website om op een laagdrempelige manier bewuster met hun gezondheid bezig te zijn. Hoe meer je traint, hoe minder je betaalt.

In Leiden wordt de locatie een soort openbare community waar je ook als je geen lid bent een gezond drankje kunt kopen. Ook wil Trainmore lokale kunstenaars betrekken bij de inrichting van het pand. Verder wordt samengewerkt met mboRijnland. De studenten voeren health checks uit zoals het meten van het gewicht, conditie en algemeen wellbeing. Eventueel kunnen er ook soa-controles worden gehouden, zo is in het plan te lezen.

Impressie van een Trainmore vestiging.

De Catharinasteeg moest het winkelrondje tussen het eerste gedeelte van de Haarlemmerstraat en de Breestraat sluiten en daarmee de winkelconcentratie rond de Aalmarkt versterken en de leegloop in de aanloopdelen van de Haarlemmerstraat en de Breestraat opvangen. Desondanks is er nog steeds veel leegstand in de steeg tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Met het plan voor de sportschool en het in juni te openen restaurant Los Cosmos, zal het mogelijk weer aantrekken.

Economie Leiden Catharinasteeg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×