Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-vrijwilliger Emy Leidelmeijer.
“Het klinkt misschien saai, maar groentesoep is een van mijn lievelingssoepen. Zeker wanneer het koud is en je even snel op zoek bent naar comfort. Dit recept komt van mijn Indonesische moeder, dus rijst mag ook in dit recept niet ontbreken”, zegt Emy.
Ingrediënten:
3 tenen knoflook
1 ui
half blok tofu
1 maiskolf
1 winterpeen
1 broccoli
doperwten
tomaat
1 bouillonblokje
rijst (optioneel)
sambal (optioneel)
Bereidingswijze:
Mocht je rijst willen gebruiken, zet dit dan als eerste op. Fruit de knoflook en ui in een soeppan. |
Snijd vervolgens alle groenten en tofu. Doe een liter water in de pan met een bouillonblok en laat het water koken. Voeg de broccoli, winterpeen, mais en tofu toe. Laat dit vervolgens 15 minuten koken.
Daarna doe je de tomaten en doperwten erbij en laat je het geheel nog 2 minuten verder koken.
Voeg zout en peper naar smaak toe. Et voila: het eten is klaar! Schep een kom soep op en doe er een beetje rijst en sambal bij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Eet smakelijk!
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907