De gemeente Leiden vindt de leegstand onwenselijk. (Foto: Sleutelstad)

Woonzorg laat acht sociale huurwoningen leegstaan in Leiden

Woningcorporatie Woonzorg laat acht sociale huurwoningen aan de Rigolettohof in Leiden leegstaan, ondanks de grote woningnood. Volgens buren staan sommige huizen al ruim twee jaar leeg. De woningcorporatie wil de huizen, die deel uitmaken van een complex van 33 woningen, slopen en vervangen door nieuwbouw, maar de gemeente Leiden geeft daar vooralsnog geen toestemming voor.

Ook de bewonerscommissie Rigolettohof verzet zich tegen de sloop. “Woonzorg heeft niet de juiste wegen bewandeld om tot sloop over te kunnen gaan”, laat Martijn van Inkel namens de bewonerscommissie weten. Ook biedt de verhuurder volgens Van Inkel de bewoners onvoldoende bestaanszekerheid wanneer hun huizen gesloopt worden. De gemeente Leiden vindt de leegstand onwenselijk en zegt in gesprek te zijn met de betrokkenen om tot een oplossing te komen.

Om nu andere doelgroepen te vestigen in de acht lege woningen zoals statushouders of Oekraïners ziet woningcorporatie Woonzorg niet zitten en bewoners ook niet, laat Van Inkel aan Sleutelstad weten. De woningen via ‘Huren in Holland Rijnland’ opnieuw aanbieden is voor Woonzorg blijkbaar ook geen optie, waardoor de woningen voorlopig nog leeg blijven staan.

Woningcorporatie Woonzorg is gevraagd om een reactie, maar heeft nog niet gereageerd.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×