Het was dit jaar voor het eerst dat de Zwemloop op deze manier wordt georganiseerd. (Video: Brigit Disseldorp)

Bijna honderd deelnemers bij eerste Zwemloop sportcomplex De Vliet

In de ochtend van tweede paasdag vond in en rond het nieuwe Sportcomplex De Vliet de eerste Zwemloop Leiden plaats. De negentig deelnemers van alle leeftijden zwommen eerst hun baantjes in het zwembad om zich vervolgens om te kleden en buiten over het jaagpad achter het zwembad langs te lopen.

Op de langste afstand gingen ZVL-1886-atleten Luc Steijvers en Leone de Voogd er met de winst vandoor. Voor Luc was dit de tweede winst op rij na de zwemloop van Bodegraven twee weken geleden. Beide wonnen met overmacht. Ook op de halve afstand was er succes voor ZVL, met Tim Manders als winnaar bij de mannen. Ook hij liet zijn tegenstanders ver achter zich en won met met meer dan drie minuten verschil op de nummer twee. Bij de dames ging de winst naar Michelle Boone.

Bij de Zwemloop was ook ruimte voor jong talent. De 13-jarige Ferre Alkemade wist de 250 meter zwemmen en 2,5 kilometer hardlopen het snelst te volbrengen. Mika de Gruijl (9 jaar) voltooide haar honderd meter zwemmen en bijna duizend meter hardlopen het snelst en pakte zo het felbegeerde gouden paasei dat beschikbaar was gesteld door van Ammerlaan Bakkers.

Het was dit jaar voor het eerst dat de Zwemloop op deze manier wordt georganiseerd. In het verleden werd bij zwembad De Zijl een Zwemloop georganiseerd voor de jeugd. Nu konden dus ook volwassenen meedoen. Naar verwachting wordt de Zwemloop de jaarlijks terugkomende start van het Leidse sportseizoen.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×