(Foto: Sleutelstad)

Verwarring onder bewoners over aanleg glasvezel in Zoeterwoude

Een brief van bedrijf Glaspoort zorgt voor verwarring bij inwoners van Zoeterwoude over de aanleg van een glasvezelnetwerk. Glaspoort, een dochteronderneming van KPN, schrijft dat het de aanleg van glasvezelverbindingen in het dorp met een jaar uitstelt. Concurrent Delta is echter al bezig met de aanleg van zo’n netwerk.

“De aanleg van glasvezel gaat zeker door”, bevestigt wethouder Paul Olthof. “Als gemeente hebben wij een deal gesloten met Delta, een andere leverancier, om een glasvezelnetwerk aan te leggen, zowel in de dorpskern als in het buitengebied.”

Zo’n anderhalf jaar geleden zette Delta de eerste schoppen in de grond, en in november van vorig jaar beloofde het bedrijf via een bewonersbrief dat het verwachtte binnen een half jaar een glasvezelnetwerk te kunnen opleveren. De aanleg van glasvezelverbindingen is inmiddels op meerdere plekken aan de gang. “In de Rijndijk is Delta nu volledig aangesloten. Die uitrol gaat op dit moment ook verder in het dorp. En in het buitengebied wordt gestart met graafwerkzaamheden. Daar worden mantelbuizen in de grond gelegd waar Delta uiteindelijk zijn netwerk in legt”, aldus Olthof.

Verslaggever Robbert Beurse in gesprek met wethouder Paul Olthof over voortgang glasvezel in Zoeterwoude en de brief die bewoners kregen over Glaspoort.

Twee jaar geleden besloot de gemeenteraad van Zoeterwoude ruim anderhalf miljoen euro te investeren in de aanleg van mantelbuizen in het buitengebied. Bewoners hebben daar al langere tijd een slechte internetverbinding. Het netwerk dat hier nu in de grond ligt, bestaat uit oude koperdraden die aangelegd zijn in de tijd dat de PTT nog een staatsbedrijf was.

Olthof durft niet te zeggen wanneer in het buitengebied de schop werkelijk in de grond gaat voor de aanleg van glasvezel. “Maar het doel is dat binnen nu en een jaar de eerste aansluitingen plaatsvinden.”

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×