Intelligente verkeerslichten in Wassenaar communiceren met het verkeer. (Foto: gemeente Wassenaar)

Slimme verkeerslichten in Wassenaar eerder of langer op groen

In Wassenaar zijn vijf verkeerslichten geplaatst die afhankelijk van de feitelijke verkeerssituatie eerder op groen springen of langer op groen blijven staan. Deze ‘Intelligente verkeersregelinstallaties’ (iVRI’s) staan op de Van Zuylen van Neijeveltstraat, de Backershagenlaan en de Stoeplaan.

Door detectielussen in het asfalt ‘zien’ zij het verkeer aankomen. Daardoor kunnen ze beter inspelen op de actuele situatie, zoals op drukke stranddagen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld langer op groen blijven staan.

De verkeersdeelnemers op hun beurt kunnen via hun navigatiesysteem of een app op hun smartphone zien hoe lang de verkeerslichten nog rood of groen zijn.

Voetgangers
“Met de nieuwe lichten willen we meer prioriteit geven aan de voetgangers en de fietsers. Die krijgen daarom voortaan eerder groen licht”, zegt de gemeente Wassenaar. “De komende weken regelen we de verkeerslichten verder in. Binnenkort zullen ook de vier verkeerslichten op de N44 als intelligent verkeerslicht werken.”

Duurzaamheid Economie Maatschappij Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×