Hier kunnen auto's elkaar passeren op de Zwetkade. (Foto: Matthijs van der Hoeven)

Brandbrief CDA Zoeterwoude: 'Pas verkeerssituatie Zwetkade per direct aan'

De lokale CDA-fractie maakt zich zorgen over de veiligheid van verkeersdeelnemers op de Zwetkade in Zoeterwoude-Dorp. Als gevolg van werkzaamheden een straat verderop, aan de Schenkelweg, is het eenrichtingsverkeer op de Zwetkade tijdelijk opgeheven. Het gevolg is een ‘zeer onveilige verkeerssituatie’, zegt het CDA, dat ook met een oplossing komt.

Doordat auto’s tijdelijk van beide kanten de smalle straat in mogen rijden ontstaan volgens de Christen Democraten geregeld opstoppingen. “De Zwetkade is niet ingericht voor tweerichtingsverkeer, en al helemaal niet voor zwaarder verkeer of aanhangers. Dit zorgt voor stremming van de verkeersstromen en daarmee komt de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers in gevaar. In de spitsuren staat het hier helemaal vast”, zegt CDA Zoeterwoude-raadslid Matthijs van der Hoeven.

Lus
In een brandbrief aan het Zoeterwoudse college vraagt het CDA aandacht voor de ontstane situatie die, zo stelt de partij, eenvoudig op te lossen is. “Wij stellen voor om een ‘lus’ van doorgaand verkeer om de Schenkelweg heen te creëren door het eenrichtingsverkeer in de Eloutstraat en de Jan van Banningstraat tijdelijk om te keren”, adviseert de partij. Het doorgaande verkeer van de Dr. Kortmannstraat naar de Zuidbuurtseweg kan dan gewoon, in één richting, via de Zwetkade rijden.

Het CDA verwacht dat de gemeente inziet dat de door hen voorgestelde aanpassing de verkeersveiligheid in het dorp inderdaad ten goede komt. “Wij hopen nog deze week van de gemeente terug te horen dat ze met de situatie aan de slag gaat”, zegt Van der Hoeven.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×