Rapenburgrace Leiden (Foto: Rob van Dullemen)

Inschrijving voor Rapenburgrace is geopend

Voor de zesde keer organiseren studenten een iconische zwemwedstrijd voor het goede doel: de Rapenburgrace. De organisatie hoopt dat op 14 september achthonderd mensen de gracht inspringen om geld op te halen om de levenskwaliteit van mensen met een dwarslaesie te verbeteren.

Sinds een paar dagen is de inschrijving voor het evenement geopend. “Het belooft een hele leuk dag te worden, hoe meer mensen hoe gezelliger”, vertelt Joëlle Franse. Vorig heeft de organisatie meer dan honderdduizend euro opgehaald. “Voor dit jaar is ons doel om daar 150.000 euro van te maken.”

En hoe leuk is het om het Rapenburg een keer te zien vanaf het water”, vult Mies Geskes aan. De Rapenburgrace is ontstaan nadat de Leidse student Maarten Jorissen door een ongeluk een dwarslaesie opliep. Ondanks alles heeft Jorissen inmiddels een universitaire studie afgerond en werkt hij tegenwoordig als advocaat. De organisatie van de Rapenburgrace kijkt met bewondering naar hoe Jorissen in het leven staat en gunt andere mensen met een dwarslaesie ook die positiviteit. “Tijdens de Rapenburgrace zwemmen ook mensen mee met een dwarslaesie”, vertelt Geskes in de uitzending.

Organisatoren Joëlle Franse en Mies Geskes vertellen over de Rapenburgrace die in september voor de zesde keer wordt gehouden.

Nederland 
Een dwarslaesie is een beschadiging aan het ruggenmerg die veroorzaakt kan worden door een ongeval, ontsteking of bloeding. In Nederland leven tussen de twaalf- en vijftienduizend mensen met een dwarslaesie. Ongeveer twaalf procent is jonger dan dertig jaar.

“Iedereen is welkom om mee te zwemmen op 14 september tijdens de Rapenburgrace”, vertelt een enthousiaste Geskes. Inschrijven voor de Rapenburgrace kan op Rapenburgrace.nl.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×