Jeugdafdeling van K&G in actie in de Stadsgehoorzaal. (Foto: Geertrui Betgen)

Kindermuziekweek geeft kinderen energie

Een hele week muziek maken, dat klinkt voor veel kinderen als muziek in de oren. Komende maandag wordt de Kindermuziekweek in Leiden feestelijk geopend in de Stadsgehoorzaal. “Wij willen de kinderen zo in contact brengen met muziek”, vertelt Geertrui Betgen op de radio.

De week begint met een openingsochtend in de Leidse Stadsgehoorzaal, waar verschillende kinderorkesten optreden. Ook Jong K&G maakt onderdeel uit van de show. “Een uniek moment want Jong K&G werkt al een paar maanden aan een nieuwe show en die gaan ze tijdens de openingsochtend spelen”, vertelt een enthousiaste Betgen.

Janna Verwer in de Avond met Robbert in gesprek met Geertrui Betgen en Michel Lugtigheid van muziekvereniging Kunst en Genoegen (K&G).

Dit jaar is het thema van de kindermuziekweek: Energie. “Muziek maken geeft energie, vandaar het thema”, vertelt Betgen. Niet alleen krijgen de kinderen energie van muziek, maar de begeleiders ook. “Ik krijg energie van het muziekles geven aan de kinderen”, vertelt Michel Lugtigheid. “Het is mooi dat je door muziek te maken samen iets vanuit het niets opbouwt.” Van 5 tot en met 14 april worden in de regio Leiden verschillende muziekactiviteiten  georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar.

Naast dat kinderen muziek maken vaak leuk vinden, heeft het ook een positief effect op hun taalontwikkeling, verbetert het de motoriek van kinderen en zorgt muziek voor een goede sfeer in bijvoorbeeld de klas.

 

Cultuur Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×