(Foto: Regio15)

Jaar na treincrash Voorschoten: gemeente herdenkt, machinist weer aan het werk

Het is deze donderdag precies een jaar geleden dat twee treinen op een bouwkraan botsten bij Voorschoten. De gemeente Voorschoten organiseert daarom een herdenking om stil te staan bij het ongeluk. Daar zijn onder meer enkele mensen van de Nederlandse Spoorwegen (NS) bij aanwezig.

Het treinongeluk gebeurde in de vroege ochtend van dinsdag 4 april. De kraanmachinist die de bouwkraan bestuurde, kwam daarbij om het leven. Tientallen mensen die in de passagierstrein zaten raakten gewond. Onder hen was ook de machinist van de Intercity. Meerdere buitenlandse media berichtten over de crash.

Een woordvoerder van de NS laat weten dat drie betrokken medewerkers weer aan het werk zijn. Eén van de conducteurs is ‘vrij snel’ weer aan de slag gegaan. De andere conducteur heeft het werk na wat langere tijd hervat. De machinist is ook weer aan het werk, maar niet meer op de trein.

De dubbeldekker belandde door het ongeluk deels in een naastgelegen weiland en raakte ernstig beschadigd. Na een bergingsoperatie werden de vier treindelen naar een werkplaats in Amersfoort gebracht. De NS zegt dat een deel van de trein op een later moment waarschijnlijk weer gebruikt kan worden op het spoor.

De spoorvervoerder geeft aan dat er donderdag binnen het bedrijf alleen via interne kanalen bij het treinongeluk wordt stilgestaan. “Betrokken collega’s hebben verder geen behoefte aan een bijeenkomst of iets dergelijks”, zegt de woordvoerder tegen Omroep West.

Geen strafvervolging
Deze week maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat er niemand strafrechtelijk vervolgd zal worden. Na uitgebreid onderzoek is de conclusie dat er sprake is geweest van een ongeluk. Een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) wordt volgende maand verwacht.

112 Sleutelstad Maatschappij Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×