Wethouder Laurens van Doeveren deed sportief mee met de sportteams. (Video: Brigit Disseldorp)

Eerste trainingen nieuwe gemeentelijke sporthal Wassenaar

De nieuwe sporthal aan de Dr. Mansveltkade wordt bijna officieel geopend. De sportzaal is helemaal af en klaar voor gebruik. Op woensdagavond 3 april trainden sporters van tafeltennisvereniging Snel en Lenig en volleyballers van de Wassenaarse Volleybal Vereniging (WVV) voor het eerst in de sporthal. Wethouder Laurens van Doeveren (sport) was hierbij aanwezig en deed sportief mee met de teams.

Bij binnenkomst in de sporthal zit de sfeer er al goed in. Al snel is te zien waar de sporthal toe dient: een sportieve plek waar jong en oud samenkomt om te bewegen en plezier te maken. Tijdens de bouw van de nieuwe sporthal maakten sportteams uit Wassenaar gebruik van de Schulpwei. De nieuwe sporthal is anderhalf keer groter dan de Schulpwei. “Voorheen moesten we de tegenstander vertellen dat ze een stap over de ‘baseline’ mochten zetten bij de service, omdat er te weinig ruimte was achter het veld. In deze sporthal is er genoeg ruimte voor een service”, aldus Rik Vos, penningmeester van WVV.

Ervaringen
Na de training hadden de volleyballers nog wel een aantal verbeterpunten. Zo mist er nog een lijn voor de jeugd in het volleybalveld. De jongere spelers spelen op een kleiner veld en maken gebruik van de zogenaamde zevenmeterlijn. Ondanks het ontbreken van deze belijning, is de algemene mening positief.

Wethouder Van Doeveren sloot op woensdagavond bij beide trainingen aan en ervaarde sporten in de nieuwe sporthal zelf: “Het is mooi dat de sporthal na al die jaren nu gebruikt wordt. De ruimte is er voor iedereen en daardoor kunnen meerdere teams van verschillende sporten en alle leeftijden tegelijk trainen en spelen. Dat is precies waar deze gemeentelijke sporthal voor gebouwd is.”

Volgende maand wordt de sporthal officieel geopend tijdens een feestelijke bijeenkomst. De gemeente is nog op zoek naar een passende naam voor de nieuwe sporthal.

Sport Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×