Alle betrokkenen bij de muurschildering van Karski. (Foto's: Chris de Waard)

Muurschildering onthuld bij Ambachtsplein Leiden

Een tachtig vierkante meter grote muurschildering is donderdagmiddag onthuld op een zijmuur van het Tweelinghuis aan de Langegracht. Het streetart-project op de muur bij het Ambachtsplein is mede in opdracht van het Cultuurfonds Leiden gemaakt door Roy Valk, die bekendheid geniet als graffitikunstenaar Karski.

Met de onthulling van het kunstwerk werd het startsein gegeven voor de planvorming van het Ambachtsplein en het Makershuis in het Energiepark Leiden.

Het kunstwerk is tijdelijk. Over enkele jaren gaat het gebouw tegen de vlakte en verdwijnt dus ook de muurschildering. Die verbeeldt heden, verleden en toekomst van het gebied. Ambachtslieden maken samen een nieuwe Leidse sleutel. Met een hartje, want er mag best wat meer aandacht in Leiden zijn voor cultuur vindt de kunstenaar.

Cultuurmakelaar Guido Marchena en kunstenaar Karski in gesprek met Chris de Waard.

 

 

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×