Maarten Stoffer van Leiden Sneller Duurzaam overhandigt de open brief met daarin een oproep voor een duurzaamheidscentrum. (Foto's: Chris de Waard)

Klimaatmars Leiden wil centrale plek voor duurzaamheidsadviezen

De tweede Leidse Klimaatmars heeft donderdagmiddag zo’n honderd mensen op de been gebracht. Ze liepen in een stoet van de Beestenmarkt door het centrum naar het stadhuis waar een korte manifestatie werd gehouden.

Onderweg hield de mars halt bij het Volkshuis aan de Apothekersdijk. Dat gebouw komt na de zomer vrij, omdat BplusC het gaat verlaten. De organisatie ‘Leiden Sneller Duurzaam‘ heeft het oog op het pand laten vallen als locatie voor een Leids duurzaamheidscentrum. Zo’n energieloket is ook een van de adviezen die het Burgerberaad Energietransitie aan de gemeente Leiden heeft gegeven.

“Het Volkshuis is geloof ik inmiddels wel de oplossing van elke organisatie met een huisvestingsvraagstuk”, zegt wethouder Yvonne van Delft als ze vanaf een elektrisch wagentje de deelnemers aan de klimaatmars toespreekt. “Een andere en misschien wel goedkopere plek is ook goed”, opperde Maarten Stoffers van Leiden Sneller Duurzaam op zijn beurt. Of het duurzaamheidscentrum er komt, moet in de loop van het jaar duidelijk worden. De gemeenteraad buigt zich de komende tijd over de adviezen van het burgerberaad en een energieloket is door het college voorzien van het advies ‘nader te onderzoeken’.

Maarten Stoffer van Leiden Sneller Duurzaam vertelt over het doel van de Klimaatmars en het nut van een duurzaamheidscentrum.

De GroenLinks-wethouders Yvonne van Delft (energie) en Ashley North (klimaat) namen de open brief van Leiden Sneller Duurzaam in ontvangst met daarin een oproep om een duurzaamheidscentrum in het leven te roepen.

Dertien jaar is ze pas, maar toch al volop bezig met het klimaat. Onder andere met een project via de jongerendenktank van Think Now.

 

Duurzaamheid Leiden Politiek Klimaatmars Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×