Koningsdag in Oegstgeest is altijd een feestje. (Archieffoto: IJsbrand Terpstra)

Oranjevereniging Oegstgeest druk met voorbereidingen Koningsdag

De Oranjevereniging Oegstgeest organiseert al sinds jaar en dag Koningsdag in Oegstgeest. Eind deze maand is het weer zover en dus zit de stemming er bij de vrijwilligers van de vereniging goed in. “We besteden al onze vrije tijd aan de voorbereidingen”, zegt voorzitter Linda van der Zon.

De Oranjevereniging werd opgericht in 1909 en viert dit jaar dus haar 115e bestaan. Een aantal activiteiten staan al heel lang jaarlijks op de agenda. Zo centreren de festiviteiten zich al vanaf het begin rond de Hofdijck. En de SKO Kinderspelen bij het gemeentehuis worden ook al jaren georganiseerd en goed bezocht. “Meestal doen daar rond de 500 kinderen aan mee”, weet Van der Zon.

Voorzitter Linda van der Zon van de Oranjevereniging Oegstgeest over Koningsdag 2024 in Oegstgeest.

Ringsteken
Een van de tradities is in de laatste jaren verdwenen. Bij het Wilhelminapark werd altijd ringsteken met paard en wagen gehouden, maar dat wordt niet meer georganiseerd door het opheffen van de vereniging die dit medeorganiseerde.

Daar is echter een nieuwe sportieve activiteit voor teruggekomen. Sinds vorig jaar vindt er tijdens Koningsdag een wielerronde plaats, in samenwerking met fietsvereniging Swift en de KNWU. Doordat het een officiële wielerronde is, kan niet iedereen hier aan meedoen en dus wordt er ter plekke ook een pumptrack aangelegd. Dit is een kruising tussen een fietscrossbaan en een skatepark. Ook wordt voor jongere kinderen de Détom Dikke Banden Race gehouden.

Voor een aantal activiteiten moet vooraf aangemeld worden. Alle informatie is te vinden op de website van de Oranjevereniging. Hier komt binnekort ook het programma op te staan.

 

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×