Met het loshalen van trossen, een klap op de rode knop, confetti en champagne, werd de winkel geopend. (Video: Brigit Disseldorp)

Burgemeester en commissaris van de Koning openen watersportwinkel op Baanderij

De nieuwe watersportwinkel Sailspecials aan de Baanderij is zaterdagochtend officieel geopend. Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Tjarda Struik verrichtten de opening samen met de kinderen van de eigenaren Aart-Jan Klok en Lisbeth Kampschreur-Tijssen.

Met het loshalen van trossen, een klap op de rode knop, confetti en champagne, werd de winkel geopend, onder toeziend oog van familie, vrienden, relaties en klanten. Sailspecials is ontstaan uit een fusie van de bekende Leiderdorpse watersportwinkel Tijssen Watersport en Sailspecials, een online watersportwinkel die voorheen in Zaandam was gevestigd.

Voor burgemeester Tjarda Struik was de opening van de winkel haar eerste officiële opening sinds haar aantreden in november. Als kind uit een ondernemersgezin weet ze hoe een bedrijf je aandacht kan opslokken en dat je een bedrijf zelfs als ‘extra kind’ kan beschouwen. Ze is blij met de bedrijvigheid op De Baanderij, een plek waar al sinds 1900 gewerkt wordt. Ze noemde Sailspecials een mooie aanvulling die een aantrekkende werking heeft op het winkelgebied. Ook past de winkel volgens haar goed in Leiderdorp. “We zijn de gemeente met de grootste jachthaven van de provincie.”

De commissaris van de Koning is zelf ook vaak op het water te vinden en komt ook regelmatig in de Leiderdorpse winkel. In zijn toespraak refereerde hij aan het waterrijke gebied waarin we leven en sprak hij de hoop uit dat de nieuwe winkel een ontmoetingsplek wordt voor watersporters. Op het zelfde adres is overigens ook Zeilmakerij Troost gevestigd.

De komende jaren wordt het achterste gedeelte van de Baanderij verder ontwikkeld. Dat gebeurde eerder al met de realisatie van de panden waar nu Babydump en Welkoop zijn gevestigd. Eerder vonden ook gesprekken plaats met de gemeente Leiderdorp voor het heroverwegen van het bestemmingsplan van de Baanderij. Voor de aankomende tien tot vijftien jaar is dit plan echter in de ijskast gezet.

Economie Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×