De Stadsgehoorzaal was met 715 kinderen van 16 basisscholen goed gevuld. (Video: Brigit Disseldorp)

Kindermuziekweek zingend afgetrapt in Stadsgehoorzaal

Met optredens van verschillende kinderorkesten, een rapper en nog veel meer muziekmakers, ging maandagochtend de Leidse Kindermuziekweek van start. In een volle Stadsgehoorzaal trapten de kinderen van 16 Leidse basisscholen al zingend en dansend de week af.

De Leidse Kindermuziekweek is een aanvulling op de landelijke Kindermuziekweek waarin kinderen tot 12 jaar, 10 dagen lang extra in contact komen met muziek. In Leiden krijgen de scholen een lespakket aangeboden en kunnen zij gastlessen boeken. Tijdens deze gastlessen kunnen de kinderen meelopen bij muziekinstanties in de regio zoals Muziekvereniging K&G.

Cultuurwethouder Yvonne van Delft was ook aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Zij roept de kinderen op om elkaar op te zoeken en samen muziek te maken. “We zien nu dat heel veel kinderen thuis zitten te gamen achter een computer. Dus kom daar eens achter vandaan en ga lekker muziek maken met elkaar. Zo leer je samen spelen”, vertelt de wethouder. “Want wat is er nou mooier dan blij muziek maken?”

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×